Първо трябва да се направи проучване за разширение на АМ Тракия“

...
</TD
>Първо трябва да се направи проучване за разширение на АМ Тракия“
Коментари Харесай

Разширението на АМ Тракия между Пловдив и София може да стане най-рано след три години

" Първо би трябвало да се направи изследване за разширение на Автомагистрала " Тракия “ в правата сред София и Пловдив. След което би трябвало да се изминат нужните процедури по Закона за запазване на околната среда и да се разпореди планиране.

" За да се стигне до строителство, реалистичното това може да стане най-рано след три години “, сподели Цеков.

" Цифрите демонстрират, че дневно се реализират над 100 000 прекосявания сред София и Пловдив. Пловдив се развива изключително динамично като стопански център. Отвъд всякакво съмнение стои икономическата аргументация на сходно решение ", добави той.

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството в утринния блок на Нова телевизия.

“Решението, което е предписано от Оценката за влияние на околната среда (ОВОС) през 2017 година е в сектора на лот 3.2 на Автомагистрала " Струма “ да има едно платно с габарит 10.50, което значи на практика две платна в една посока и те да се намират по източния скат на Кресненското дефиле ".

“В противоположната посока се планува да се минава по съществуващия път. Категорично е изразено в управническата ни стратегия, че ние не одобряваме това решение като стопански оправдавано и като екологично съгласно. Това е мнението и на Европейската комисия ", съобщи още той и добави, че сега се Министерство на регионалното развитие работи върху разновидността, в който се резервира трасето по източния скат на Кресненското дефиле и се търси различен маршрут за придвижването в противоположната посока, който да бъде отвън обсега на дефилето.

" Идеята е да запазим съществуващия в този момент път като местен сред обитаемоте места “, разясни министър Цеков.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР